یکی از اعضای بسیار تاثیرگذار در زیبایی چهره افراد، چانه می باشد. اگر این عضو از حالت عادی خود عقب تر یا جلوتر باشد زیبایی صورت به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. اگر به طور فرضی خطی را از لب تحتانی به سمت پایین صورت عمود کنیم، چانه ایده آل در آقایان مماس با این خط قرار گرفته یا 2 میلیمتر از آن جلوتر می باشد، در حالیکه چانه ایده آل در خانم ها از این خط فرضی 2 میلیمتر عقب تر قرار دارد. اگر چانه اشخاص بسیار عقب تر از این خط فرضی قرار بگیرد، می توان با انجام پروتز چانه آن را جلوتر آورده و به زیبایی بیشتر افراد کمک نمود، در این مقاله دکتر خوشخو توضیحات جامعی در این خصوص داده اند که توصیه می شود حتما حتما زمان بگذارید و این مقاله را مطالعه کنید.

پروتز چانه

جراحی پروتز چانه به جای جراحی بینی

عقب تر بودن چانه از حالت استاندارد، موجب برجسته به نظر رسیدن اجزای دیگر چهره همچون بینی و گونه ها می شود. به طوریکه افراد متوجه مشکل اصلی که عقب بودن چانه است نشده و برای جراحی بینی به پزشکان زیبایی مراجعه می کنند.

جراح زیبایی بعد از عکسبرداری های لازم و با توجه به نسبت های زیبایی تشخیص می دهد که با انجام جراحی پروتز چانه ، بینی نیز کوچک تر به نظر خواهد آمد و نیازی به انجام جراحی بینی نخواهد بود. البته لازم به ذکر است که در بیشتر مواقع جراحی پروتز چانه همزمان با جراحی بینی انجام می گیرد.

جنس پروتز چانه

پروتز های چانه معمولاً جنس های مختلفی دارند که سازگار با بافت بدن بوده و بدن آن ها را پس نمیزند، امروزه پروتزهای سیلیکونی به دلیل سازگاری بیشتری که با بدن افراد دارند شایع ترین جنس پروتز مورد استفاده برای جلو آوردن چانه می باشند.

همچنین باید بگوییم که پروتزهای چانه اشکال و سایزهای مختلفی دارند که با توجه به نیاز فرد و صلاحدید پزشک مورد استفاده قرار می گیرند، بهترین شکل پروتز های چانه انواعی هستند که تنها در مرکز قرار نگرفته و از دو طرف ادامه دارند.

پروتز چانه

نحوه انجام جراحی پروتز چانه

برای اینکه بتوان پروتز را در زیر بافت موجود بر روی استخوان چانه قرار داد می بایست برشی در پوست ایجاد کرد که جراحان بینی برای ایجاد این برش، ناحیه زیر چانه یا داخل دهان را انتخاب می کنند.

بعد از ایجاد برش مورد نظر، پوست و بافت ها از استخوان چانه جدا شده و پروتز به آرامی بر روی این ناحیه قرار گرفته و با تکنیک های مخصوص بر روی استخوان چانه ثابت می گردد، سپس بافت ها و پوست در موقعیت قبلی خود قرار گرفته و بخیه زده می شوند.

بهترین سن پروتز چانه

بهترین سن برای انجام پروتز چانه چه زمانی است؟
بهترین سن برای پروتز چانه زمانی است که رشد فک به طور کامل متوقف شده باشد که این سن معمولاً بین 18 تا 21 سالگی است.

با این حال، در برخی موارد خاص، پروتز چانه در سنین پایین‌تر یا بالاتر نیز قابل انجام است. به عنوان مثال، اگر عقب‌رفتگی چانه مادرزادی باشد، ممکن است عمل پروتز چانه در سنین پایین‌تر نیز انجام شود.

اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که در تعیین سن مناسب برای پروتز چانه تاثیر می گذارد :

رشد فک : باید اطمینان حاصل کرد که رشد فک به طور کامل متوقف شده است.
سلامت عمومی بیمار : بیمار باید از نظر سلامت عمومی در شرایط مطلوبی باشد تا بتواند عمل جراحی را تحمل کند.
انتظارات و توقعات بیمار : هر فرد باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای از پروتز چانه داشته باشد.

اما نکاتی که باید قبل از پروتز چانه در نظر داشته باشید :
– مشورت با یک جراح چانه باتجربه و ماهر ضروری است.
– تمام سوالات و نگرانی‌های خود را با جراح در میان بگذارید.
– آزمایشات و معاینات لازم قبل از عمل را انجام دهید.
– در مورد نحوه مراقبت‌های بعد از عمل از جراح خود سوال کنید.

پروتز چانه یک عمل جراحی سرپایی است که تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می‌شود. بعد از عمل، بیمار ممکن است برای چند روز احساس درد و ناراحتی داشته باشد. اما این علائم معمولاً با داروهای مسکن قابل کنترل هستند.

اقدامات قبل از پروتـز چانه

رعایت اقدامات قبل از انجام این جراحی زیبایی نیز به اندازه رعایت مراقبت های بعد از آن و حتی بیشتر، بر روی رضایت بخش بودن نتیجه تاثیر گذار هستند. در ذیل به مهم ترین نکات مراقبتی قبل از پروتز چانه اشاره کرده ایم.

  • بهترین پزشک را انتخاب کنید:

تاثیرگذارترین عامل در نتیجه هر روش جراحی میزان تبحر و تجربه جراح است به همین دلیل برای اینکه به نتیجه درخشانی از نتیجه جراحی پروتز چانه دست یابید باید ابتدا نسبت به انتخاب بهترین پزشک در شهر خود اقدام کنید. یک پزشک خوب دارای ویژگی های ذیل است پس این حتماً ویژگی ها را هنگام انتخاب او مد نظر قرار دهید:

  • با وجدان است :

هدف از انجام جراحی برای پزشک تنها دستیابی به منافع مالی نمی باشد و اگر بداند که نتیجه جراحی برای فرد به اندازه کافی مطلوب نبوده و به جراحی فک نیاز خواهد داشت موضوع را با وی مطرح کرده و تصمیم گیری را به عهده او قرار می دهد. همچنین در صورتی که احتمال دهد جراحی با عارضه خاصی برای فرد همراه خواهد بود آن را برای او انجام نخواهد داد.

پروتز چانه

  • با اصول ریاضی و زیبایی شناسی آشنا بوده و قدرت تصور بالایی دارد :

به همین دلیل تناسب میان اجزا را به درستی و خوبی مورد بررسی قرار داده، نوع و سایزی از پروتز را برای فرد انتخاب می کند که بیشترین تناسب را با صورت و اجزای موجود در آن را داشته باشد.

  • زمان کافی را برای بیمار صرف می کند:

او کاملاً بر این موضوع واقف می باشد این بیمار است که باید نتیجه نهایی را دوست داشته و از آن رضایت داشته باشد به همین دلیل قبل از جراحی زمان کافی برای آگاهی از انتظارات بیمار را برای او صرف می کند.

همچنین برای اینکه حین جراحی یا بعد از آن برای بیمار مشکل خاصی پیش نیاید سوابق پزشکی او را با پرسیدن سوال و تجویز آزمایش به دقت بررسی می کند.

  • عکسبرداری های لازم را برای بیمار تجویز می کند:

برای اینکه نسبت میان اجزا به دقت بررسی شود لازم است تا از صورت در زوایای مختلف عکسبرداری شود.

  • با تجربه بوده، مهارت زیاد و کارنامه کاری موفقی دارد:

هرچه تجربه پزشک در انجام انواع جراحی بیشتر باشد بهتر آن را انجام داده، نتایج رضایت بخش تری را رقم زده و به مهارت بیشتری دست می یابد. البته باید بگوییم هستند جراحانی که با وجود داشتن سابقه کمتر نسبت به سایر جراحان، مهارت بیشتری داشته و نتایج درخشان تری را رقم زده اند.

داوطلب مناسب برای پروتز چانه

در طول جلسه مشاوره، داوطلبی بیمار برای قرار گرفتن تحت جراحی پروتز چانه توسط پزشک، تعیین می شود. موارد زیر فاکتورهایی هستند که وجود آنها، بیمار را بعنوان یک داوطلب برای قرار گرفتن تحت جراحی پروتز چانه، ایده آل معرفی می کند. بیمار احساس کند که:

  • چانه اش بسیار کوچک است.
  • شکل چانه، تعادل و تناسب بین اجزای مختلف صورت را به هم ریخته است.
  • چانه در مقایسه با سایر بخش های صورت، بسیار عقب رفته است.
  • چانه فاقد کانتور است.
  • شکل ظاهری چانه، اعتماد به نفس را از بین برده است.

مزایای پروتز چانه

پروتز چانه مزایایی زیادی را به همراه دارد که در این بخش از مقاله به ذکر برخی از آنها می پردازیم:

  • تقویت چانه ضعیف و فاقد رشد کامل
  • خلق یک شکل ظاهری جذاب تر و مثلثی شکل تر در ناحیه فک
  • افزایش ارتفاع و پهنای چانه
  • به حداقل رساندن غبغب
  • خلق تعادل بین بینی و چانه

پزشک در خصوص دغدغه های ویژه بیمار و اهداف زیبایی قبل از تعیین امکان دستیبابی به نتیجه مورد نظر، تحت جراحی پروتز چانه، به طور کامل بحث می کند. در برخی موارد، دغدغه بیمار به بخش دیگری از صورت مثلاً بینی بیمار مربوط می شود که با رفع مشکل، شکل چانه نیز به حالت تعادل خود باز می گردد. در این شرایط پزشک با پیشنهاد انجام جراحی بینی، و شرح علت تحت تاثیر قرار گرفتن چانه به دلیل ایرادات موجود در بینی، بیمار را در دستیابی به هارمونی بین ویژگی های مختلف صورت همراهی می کند.

پروتز چانه

اسکار بعد از جراحی پروتز چانه

یکی از تکنیک های ایجاد برش در جراحی پروتز چانه، ایجاد برش در داخل دهان می باشد. به این ترتیب، هیچگونه جای زخم قابل رویتی بر جای نمی ماند. در تکنیک دیگر، یک برش تقریباً دو سانتی متری در زیر چانه ایجاد شده و از طریق این برش، ایمپلنت در موقعیت مناسب خود جایگذاری می شود. هر چند این برش در بیرون از دهان ایجاد شده و جای زخمی از آن بر جای می ماند، ولی پزشک چنان موقعیت استراتژیکی را انتخاب می کند که عملاً بعد از سپری شدن دوره بهبود، جای زخم یا اسکار بر جای مانده از برش، قابل رویت نخواهد بود.

عوارض جراحی پروتز چانه

پروتز چانه جزو فرایندهای زیبایی است که عوارض جانبی آن در صورت سپرده شدن جراحی به دست یک جراح ماهر و با تجربه، بسیار جزئی می باشد. پزشک در طول جلسه مشاوره در خصوص این عوارض، با بیمار خود گفتگو می کند. برخی از شایع ترین عوارض جراحی پروتز چانه عبارتند از:

✔کبودی و تورم که بعد از سپری شدن موفقیت آمیز دوره بهبود، فروکش کرده و از بین می رود. عارضه دیگر جراحی پروتز چانه، جابجا شدن پروتز است که البته در موارد بسیار نادر اتفاق می افتد.

مراقبت های بعد از پروتـز چانه

دستیابی به بهترین نتایج از هر روش جراحی یا درمانی نیازمند رعایت و توجه ویژه به مراقبت های بعد از آن می باشد که جراحی پروتز چانه نیز از این قاعده مستثنا نیست. رعایت این نکات مراقبتی همچنین موجب بهتر سپری شدن دوران نقاهت این جراحی زیبایی و کاهش احتمال بروز عارضه ناشی از آن می باشد.

در برخی موارد با افرادی مواجه می شویم که با وجود انتخاب یک جراح خوب که میزان مهارت او تاثیر شگرفی در رضایت بخش بودن نتیجه به دست آمده از این عمل جراحی دارد، به نتایج مطلوبی از آن دست نیافته اند دلیل آن نیز بی توجهی به رعایت مراقبت های بعد از جراحی می باشد. از همین رو بهتر است تمام سعی خود را در انجام این مراقبت ها به کار گرفته و در رعایت آن ها کوتاهی نکنید.

پروتز چانه

نکات و مراقبت های بعد از پـروتز چانه به شرح ذیل می باشد:

  • احساس مقداری درد بعد از عمل پـروتز چانه کاملاً طبیعی می باشد و این امر به دلیل برش هایی است که پزشک برای جایگذاری پروتز در پوست و بافت ها ایجاد می نماید.
  • برای تسکین درد فقط از مسکن هایی که پزشک برای تان تجویز کرده استفاده نموده و از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک را سر وقت، به طور کامل و طبق دستور مصرف استفاده نمایید.
  • بهتر است استحمام را به بعد از 48 ساعت موکول کنید.
  • توصیه دکتر کیوان خوشخو به بیماران این است که به مدت 48 ساعت استراحت کرده و انجام فعالیت های روزانه را به بعد از این مدت زمان موکول کنند.
  • به مدت 3 روز بعد از عمل جراحی و به منظور برطرف شدن هرچه سریع تر ورم و کبودی صورت از کمپرس یخ استفاده نمایید.
  • طی مدت زمانی که پزشک برای تان در نظر گرفته است از انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین و طاقت فرسا خودداری کنید.
  • از خوابیدن در موقعیت هایی همچون خوابیدن بر روی شکم که محل جراحی را تحت فشار قرار می دهد جداً بپرهیزید. بهتر است به پشت خوابیده و زیر سرتان را با قرار دادن چند بالشت از سطح بدن تان بالاتر نگه دارید با این کار در روند کاهش تورم تسریع ایجاد می شود.
  • در چند روز ابتدایی فقط از غذاهای آبکی و نرم استفاده نموده و به هیچ عنوان غذاهای سفت و جویدنی میل نکنید.
  • مصرف دخانیات، استنشاق دود و مصرف نوشیدنی های الکلی به مدت 2 هفته بعد از جراحی ممنوع است زیرا در روند بهبودی فرد اختلال ایجاد می کند.
  • به هیچ عنوان به مدت 2 هفته بعد از جراحی، داروهای شیمایی و گیاهی که موجب کاهش غلطت خون می شوند مصرف نکنید.

هزینه پروتز چانه

پروتز چانه فرایند جراحی است که با هدف زیبایی انجام گرفته و به همین دلیل قیمت مشخص شده ای برای آن اعلام نشده است. فاکتورهای متعددی از قبیل نوع ایمپلنت مورد نیاز جهت استفاده در طول فرایند پروتز چانه، داروهای مورد نیاز جهت استفاده در طول دوره ریکاوری، تجهیزات پزشکی مورد استفاده، هزینه های بیهوشی، هزینه های خدمات مرکز درمان و دستمزد پزشک، همگی عوامل تاثیر گذار بر روی هزینه نهایی درمان محسوب می شوند. پزشک در طول جلسه درمان، در خصوص هزینه این پروسیجر، به شما اطلاع رسانی می نماید.